Det Danske Madhus skal udvikle bedre mad til ældre

Landets største private leverandør af mad til ældre glæder sig til at udvikle nye koncepter, der kan gavne en masse ældre menneskers ernæring og trivsel. Det sker i et samarbejde med kommuner og Professionshøjskolen Metropol.
Foto: /ritzau/Ditte Lysgaard Holm
Foto: /ritzau/Ditte Lysgaard Holm

Det Danske Madhus, Albertslund, Vallensbæk og Silkeborg kommuner og Professionshøjskolen Metropol har fået fem mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje til at lave bedre mad til ældre.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Pengene skal konkret bruges til at udvikle og afprøve måltidskasser til ældre borgere i eget hjem for at forbedre deres ernæring og dermed øge deres trivsel – og på sigt reducere antallet af genindlæggelser.  

Projektet skal "afprøve og udvikle et nyt innovativt måltidskoncept" med en række måltidskasser, der visiteres til ældre i eget hjem. Det kan f.eks. være til ældre, der i forbindelse med et genoptræningsforløb har brug for proteinrige måltider som forudsætning for at kunne genoptrænes.

Mette Lei fra, der er markedschef hos Det Danske Madhus, glæder sig til at udvikle fremtidens madservicetilbud.

"Vi arbejder med borgerdreven innovation, og det gør jo netop, at vi kan ramme de specifikke behov, der er hos borgeren. Det er noget, som helt konkret kan komme til at forbedre rigtig mange ældres hverdag," siger markedschefen i pressemeddelelsen.

Det Danske Madhus er landets største private leverandør af mad til ældre.

Mad til plejehjem er en guldgrube for ejerne af Det Danske Madhus

Nyt projekt: Mad med en stamtavle 

Henrik Clausen stopper i Foodservice Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også