Mad til plejehjem er en guldgrube for ejerne af Det Danske Madhus

Det Danske Madhus er en ekstremt indbringende forretning for majoritetsejerne i kapitalfonden Polaris Equity.
Foto: Københavns Madhus
Foto: Københavns Madhus
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Det Danske Madhus, der leverer måltider til plejehjem, fortsætter med at skovle penge ind på mad til ældre.

Madhuset, der blev startet i Skive i 2004, fik i 2016 et resultat før skat på 41,5 mio. kr.

Det svarer til en forrentning af egenkapitalen på tårnhøje 82 pct. og afslører, at det er mere lønsomt at servere kogte grøntsager, frikadeller og brun sovs til de danske plejehjem end at lave gourmetmad og lagkager (Lagkagehuset, der ejes af FSN Capital, præsterer en forrentning af egenkapitalen på 22 pct.)

Den indbringende forretning tiltrak sig opmærksomhed fra kapitalfonden Polaris Equity, som i 2014 købte 51 pct. af Det Danske Madhus af bl.a. stifteren, Henrik Sørensen, som fortsat er medejer og i dag bestyrelsesformand.

Siden har selskabet - som fra syv madhuse landet over betjener ældre - arbejdet på at konsolidere markedet.

 

I 2015 købte Det Danske Madhus Kokken & Konditoren, der laver mad til ældre i Aarhus-området, og ved udgangen af 2016 købte madhuset en anden konkurrent, kaldet Din Private Kok, af Compass Group.

På trods af madhusets tårnhøje lønsomhed, faldt salget en smule sidste år.

Firmaet, der leverer omkring 16.000 varme og kolde måltider om dagen til plejehjem og ældre i eget hjem, oplevede sidste år, at omsætningen dalede fra 354 mio. kr. til 336 mio. kr.

Det skyldes ifølge regnskabet bl.a., at der i tråd med de "politiske vinde i forhold til at prioritere mere duft af mad på plejehjemmene" har været et fald inden for plejehjemssegmentet.

Derudover blev salget ramt af et frasalg i Norge.

Indtjeningen er dog stort set identisk med året forinden, hvis der ses bort fra omkostninger til en ledelsesrokade, som betød, at Henrik Solkær overtog taktstokken.

Han erklærer sig i regnskabet for 2016 tilfreds med resultatet, selvom forventningen var en fremgang, fordi der i løbet af sidste år var betydelige omkostninger til at effektivisere firmaets administrative processer og markedsføringsplatform. Forventningen er en stigende indtjening i år.

Ny Løgismose Meyers-chef vil ud over stepperne i 2017

Henrik Clausen stopper i Foodservice Danmark

Nyt projekt: Mad med en stamtavle

Foodservice Danmark: Vi køber, hvis det rigtige øko-selskab er til salg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også