Mangel på arbejdskraft har været et langsomt stigende problem i fødevareklyngen i de seneste to år, men inden for de seneste måneder er der sket en kraftig udvikling. Det mener Landbrug & Fødevarer, som fremhæver, at især faglært arbejdskraft mangler.
Det skriver Berlingske Business.
Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup mener, at udfordringen vokser, fordi de danske virksomheder har sat turbo på afsætningen. Derfor efterspørger hun reformer, som skal gøre det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft til landet.
"Man kan godt sige, at vi er inde i en kraftig udvikling. Bare i det sidste kvartal er de røde lamper begyndt at lyse. Det er ikke sådan, at vi kan sige, at vores virksomheder mister ordrer på grund af mangel på folk, men vi er bekymrede for, at de begynder at gøre det. Vi har behov for at få kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. Ellers begynder de at flytte andre steder hen," siger Karen Hækkerup til avisen med henvisning til særligt udenlandsk arbejdskraft.
L&F: Indfør obligatoriske doggybags på restauranterne
Fødevareerhverv vil gå i spidsen for bedre bioøkonomi
Hækkerup om brexit-forhandlinger: "Vi har ikke brug for at spille hårdt mod hårdt"