FødevareWatch

Hækkerup om brexit-forhandlinger: "Vi har ikke brug for at spille hårdt mod hårdt"

I stedet for at spille hårdt mod hårdt bør der under brexit-forhandlingerne arbejdes på at finde en overgangsordning, som kan sikre dansk eksport, mener L&F-direktør, Karen Hækkerup.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Ifølge Landbrug & Fødevarer er der 4600 arbejdspladser og 10 mia. kr. på spil, når EU og Storbritannien skal forhandle brexit på plads.

Organisationens direktør Karen Hækkerup siger ifølge Altinget.dk, at det er vigtigt, at linjerne under forhandlingerne ikke bliver trukket for hårdt op, og hun ser frem til, at forhandlingsklimaet i EU hen over sommeren bliver mere pragmatisk.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Ifølge direktøren bør der være stor fokus på at etablere en overgangsordning, som kan sikre danske eksports omstilling, så man ikke gentager effekten af det russiske importforbud, som uden varsel blev indført i sommeren 2014.

"Da Rusland blev lukket ned, var vi i samme båd som andre europæiske lande, fordi de også blev ramt. Denne gang er vi anderledes placeret, for det er ikke alle andre EU-lande, som har samme store eksport til Storbritannien, som vi har," sagde Karen Hækkerup under et oplæg hos Tænketanken Europa.

London-eventyr efterlader aftryk på Lagkagehusets nederste plade

Nestlé vil flytte produktion fra UK til Polen - skal fyre 300

Atria Danmark har spændt eksportbuen i jagten på vækst

Der er gået fisk i brexit: Danmark trawler arkiverne for at finde nye våben i fiskeriopgør

Brexit kan brygge store problemer for Guinness

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier