FødevareWatch

Mejerigaardens ejere køber Hjem-Is

Lettiske Food Union Group, der ejer Mejerigaarden, har erhvervet Hjem-Is. Selskabet fortsætter som en selvstændig enhed.

Foto: Rikke Madsen/Polfoto

De velkendte lyseblå Hjem-Is biler får nu nye ejere.

Det lettiske selskab Food Union Group har således opkøbt Hjem-Is i Danmark igennem datterselskabet Premier Is (Mejerigaarden A/S) fra Thisted, som Food Union overtog ejerskabet af i 2015. Købsaftalens pris bliver holdt hemmeligt.

"Med købet af Hjem-Is styrker vi vores position på det danske is-marked og understøtter på den måde vores fortsatte indsats for at ekspandere i Nordeuropa. Vi vil fortsætte med Hjem-Is i Danmark ved at tilbyde de bedste is på markedet," siger Andrey Beskhmelnitskiy, adm. direktør og grundlægger af Food Union Group i en pressemeddelelse.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Hjem-Is har indtil nu været ejet af en gruppe private investorer med hovedaktionær Frank Waller som adm. direktør.

"Premier Is er en mere naturlig ejer af Hjem-Is end os. Med sin lange historie og traditioner for isproduktion er Premier Is den bedste partner for Hjem Is for at sikre den højeste kvalitet i hele værdikæden. Derudover har Food Union Group bedre muligheder for at udvikle og investere i Hjem-Is. Vi har været glade for at eje Hjem Is, og vi ser en lovende fremtid for Hjem Is inden for Food Union koncernen," siger Frank Waller, afgående adm. direktør for Hjem Is.

Aftalen træder i kraft pr. 1. juli 2017. Fra denne dato overtager Hjem-Is' nuværende distributionsdirektør Torben Meng posten som adm. direktør.

"Hjem-Is har en lang historie og en stærk base af loyale kunder på det danske marked. Vores plan er at give alle kunder god kvalitets- is, der hovedsagelig skal produceres i Danmark, Thisted, på vores ismejeri. Hjem-Is vil fungere som selvstændigt selskab med Hjem-Is som mærket," tilføjer Christian Brink, kommerciel direktør, Premier Is.

Premier Is blev grundlagt i 1927.

Hjem-Is' drømme om Kina lever stadig

Hjem-is ruller ud med kæmpe cafe-sats i Kina

Nej-tak til Hjem Is-bilen

Forsiden lige nu

Ikea tilføjer vegetarhotdog til bistromenu

Den svenske møbelkæde Ikea har planer om at tilføje et vegetarisk alternativ til menuen rundt omkring i varehusene. Lige nu testes den i Malmö, før den skal lanceres i Europa.

Danpo kom ud af 2017 med tocifret vækst

Danmarks største fjerkræselskab løfter både årets resultat og omsætningen i 2017. Det sker på baggrund af øget eksport og et større fokus på bedre kylling, fortæller direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier