Nej-tak til Hjem Is-bilen

Lyden af den lokale Hjem-Is-bils velkendte klokke er ikke lige populær alle steder, skriver metroxpress.
Foto: Rikke Madsen/Polfoto
Foto: Rikke Madsen/Polfoto
AF METROXPRESS/RITZAU

Det er tilsyneladende ikke alle steder i landet, at Hjem-IS-bilen med dens karakteristiske klokke bringer glæde.

"Vi oplever desværre, at der er nogle ghettoer, hvor vi må stoppe med at køre på grund af tyveri, chikane samt enkelte tilfælde med chauffører, der er blevet overfaldet," siger selskabets direktør, Frank Waller, til metroxpress og forklarer, at man møder mere sure mennesker i storbyerne end hidtil.

"Den udvikling, vi har oplevet, er, at lunten er blevet kortere generelt. Hornet bliver brugt hurtigere, og fingeren bliver brugt hurtigere. Folk skriver klager såsom ‘sluk nu den forbandede klokke’. Men helt ærligt, vi kommer med is, og du kan max blive generet to minutter hver 14. dag. Hvor slemt kan det være," siger han og understreger, at der heldigvis er langt flest glade kunder.

Hjem Is-direktør afviser historie om chikane

Frank Sørensen, der har ansvaret for Hjem-IS i Aarhus og omegn, fortæller, at man for fire-fem år siden helt stoppede med at køre i Gellerupparken.

"En af vores sælgere fik traumer efter at være blevet overfaldet derude. Derudover var der problemer med, at der kunne komme en helt flok og røve bilerne. Det er ikke mere end et par måneder siden, at vi fik stjålet is, da vi kom lidt for tæt på Gellerup," siger han.

Samme oplevelser har Hjem-IS i København, forklarer administrativ medarbejder Nina Fisch.

"Vi er stoppet med at køre i Tingbjerg, fordi vi oplevede truende adfærd, og vi havde en sælger, der blev overfaldet. Andre steder har vi af samme årsager ansat sælgere, som til daglig arbejder som politifolk, mens vi også har ansat sælgere med anden etnisk baggrund, siger hun og forklarer, at betjentene ikke går i uniform eller udfører politiopgaver, da Hjem-IS-tjansen er deres bijob."

I Odense springer man ruten i Vollsmose over de perioder, hvor der er ballade.

Brrrrr - ismejerierne fryser efter grå forsommer

Hjem-Is-bilen har blandet kæmpe eskimoer med laksefileter

Hjem-Is på vej med 50 kiosker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg