FødevareWatch

Hedgefond køber stort op i Nestlé-aktier og foreslår frasalg

Den aktivistiske hedgefond Third Point har med filantropen Daniel S. Loeb i spidsen købt stort op i Nestlé-aktien, som mandag steg med fire pct. Den nye storaktionær har allerede indledt snakke med ledelsen, siger han.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Mandag steg Nestlés aktie med fire pct. på børsen i Zürich efter, at det kom frem, at Daniel S. Loeb og hans aktivistiske hedgefond Third Point havde købt op i aktien.

Samlet har Third Point købt 40 millioner aktier eller omkring 1,3 pct. at selskabet, og ifølge Financial Times udgør andelen omkring 3,5 mia. dollars værd, svarende til 23,2 mia. kr.

Søndag udtalte amerikaneren Daniel S. Loeb ifølge avisen, at han allerede havde påbegyndt nogle produktive samtaler med ledelsen. Daniel S. Loeb har ry for at købe sig ind i selskaber, som ikke leverer på prikken for derefter at presse udskiftninger ind på ledelsesgangen, som kan tage selskaberne i nye retninger.

Fra Third Point har man i forbindelse med overtagelsen af de mange aktier udtalt, at Nestlé sidder fast i gamle rutiner og er klar til at blive forbedret. Blandt forslagene til, hvordan man skal øge overskudsgraden drastisk i årene frem mod 2020, indgår frasalg af ikke-kerne aktiviteter, heriblandt de 23 pct. aktier, som Nestlé-koncernen har i shampoo-producenten L'oréal. Frasalg skal nedbringe selskabets gæld og herefter bør der købes op i egne aktier, hedder det fra hedgefonden.

Analytiker: Komplet konfekturefrasalg på vej i Nestlé

Nestlé bruger 500 millioner på bid af måltidsselskab

Nestlé overvejer at sælge slikforretning fra i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier