FødevareWatch

Ordretab tvinger Tican til at tage afsked med 55 ansatte

Danish Crown skal ansætte 260 nye medarbejdere, men med tabet af leverandøren Bonusgrisen må konkurrenten Tican sige farvel til en halv million grise og 55 ansatte.

Som direkte konsekvens af, at Danish Crown fra 1. september har nappet blandt andet leverandørforeningen Bonusgrisen og de medfølgende 500.000 slagtesvin må SB Pork og Tican tilpasse kapaciteten og afskedige i alt 55 medarbejdere.

Det skriver Tican i en meddelelse.

Bonusgrisen har hidtil leveret ca. 700.000 grise om året til Tican og SB Pork, som dog løbende har tegnet nye kontrakter med producenter, og når der tages højde herfor, forventes nettoreduktionen i tilførslen pr. 1. september at blive på ca. 500.000 grise på årsbasis, skriver koncernen.

"Det er en skærpet kamp om råvarerne og det faldende antal slagtegrise i Danmark, som udløser denne beklagelige situation. Vi mærker dog en stor interesse for vores attraktive afregningsmodel og de gode tilbud om væksttillæg m.v., som vi her i foråret har lanceret overfor både eksisterende og nye leverandører. Derfor forventer vi også, at det tabte er hentet tilbage i løbet af en overskuelig tidshorisont på 1-2 år. Indtil da må vi desværre tilpasse kapaciteten, så den hele tiden matcher den forventede udvikling i råvaretilførslen," udtaler adm. direktør Ove Thejls.

Når der ses bort fra korttidsansatte ferieafløsere, forventer Tican en samlet reduktion af medarbejderstaben på i alt 55 medarbejdere – heraf ca. 45 i Brørup og ca. 10 i Thisted.

Det endelige antal opsigelser bliver fastlagt i midten af juli.

Nyt arbejde i Sæby og Ringsted?

Mandag meddelte Danish Crown, at koncernen som resultat af blandt andet den nye aftale med Bonusgrisen skal ansætte i alt 260 produktionsmedarbejdere. Omkring 200 skal ansættes på slagteriet i Ringsted, som dermed bliver landets tredjestørste, og på slagteriet i Sæby skal der umiddelbart ansættes 60 medarbejdere.

NNF jubler over nye slagterijob

Flere svin får Danish Crown til at oprette 260 nye job

NNF: Det er på tide vi taler EU op

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier