FødevareWatch

NNF jubler over nye slagterijob

"Det er en helt fantastisk nyhed, som jeg synes, vi har ventet meget længe på." Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF er særdeles tilfreds med udsigten til 260 nye produktionsjob i Danish Crown.

Foto: Jens Dreisling, Polfoto

[Opdateret kl. 14.35 med citater fra borgmester i Frederikshavn]

Ikke uventet er man i Fødevareforbundet NNF meget glade for den udmelding, som Danish Crown netop er kommet med.

600.000 nye slagtninger betyder, at slagterikoncernen opretter 260 nye jobs på slagteriet i Ringsted og Sæby.

Flere svin får Danish Crown til at oprette 260 nye job

"Det er en helt fantastisk nyhed, som jeg synes, vi har ventet meget længe på," udtaler Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF i en meddelelse.

En meget stor del af de mange nye Danish Crown-slagtninger har indtil nu ligget hos Tican, og dermed er der ifølge fødevareforbundet kun tale om 100 - 150 nye arbejdspladser netto med dagens udmelding. Ole Wehlast håber dog,at det kan være startskuddet til endnu flere jobs.

"Lige nu ser vi, at Tican og Danish Crown udveksler de samme slagtesvin, og det kommer der jo samlet set ikke flere arbejdspladser ud af. Men jeg håber, at dagens udmelding kan være med til at skubbe til de producenter, der står på vippen i forhold til at øge produktionen," udtaler han.

Formanden har af flere omgange efterlyst, at de mange vækstinitiativer som er kommet for såvel landbrug som erhverv, udmønter sig i konkrete arbejdspladser.

"Sammen med landbruget har vi været særdeles aktive i forhold til at forbedre rammevilkårene for slagtesvineproduktion i Danmark, men vi har måttet se langt efter flere jobs. Nu ser det endelig ud til at vende, og jeg er glad for, at Danish Crown og deres ejere kvitterer ved at øge tilførslen af slagtesvin," udtaler Ole Wehlast.

Norjysk borgmesterglæde

I Frederikshavn Kommune, hvor der er udsigt til 60 nye job på slagteriet i Sæby, er man ligesom i fødevareforbundet særdeles positive.

"Det synes vi rykker noget. Vi arbejder efter en udviklingsstrategi, hvor fødevareområdet er et vigtigt vækstområde. Når vi nu kan se, at det er lykkedes for os at skabe forhold, der får en så stor virksomhed som Danish Crown til at satse på udvikling her hos os, så bliver man glad som borgmester. For det viser os jo, at vi gør det rigtige," udtaler Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, i en udsendt pressemeddelelse.

Jobcenter Frederikshavn er nu i gang med at finde frem til egnede kandidater. De ledige skal ansættes fra uge 38, og begynder i oplæring og kursus fra uge 30, fremgår det videre.

Danish Crown-direktør efterlyser flere topchefer i den offentlige debat

Danish Crown fyrer 28 i Horsens

NNF-næstformand: "Jeg tror ikke, der kommer andre strejker"

Forsiden lige nu

Ikea tilføjer vegetarhotdog til bistromenu

Den svenske møbelkæde Ikea har planer om at tilføje et vegetarisk alternativ til menuen rundt omkring i varehusene. Lige nu testes den i Malmö, før den skal lanceres i Europa.

Danpo kom ud af 2017 med tocifret vækst

Danmarks største fjerkræselskab løfter både årets resultat og omsætningen i 2017. Det sker på baggrund af øget eksport og et større fokus på bedre kylling, fortæller direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier