FødevareWatch

Avis: Danish Crown må afvise store kunder på grund af kødmangel

Manglen på råvarer og kød presser Danish Crown, som må sige nej til store kunder, som i stedet må finde kampagneprodukter andre steder, skriver Børsen.

Eksporten af levende smågrise har nået et omfang, der har fået Danish Crown til tirsdag morgen at lancere en vækstpakke. Initiativet, som i hovedtræk handler om et nyt økonomisk tillæg, skal tiltrække nye svin til de danske slagterier, der for øjeblikket har overkapacitet.

Til Børsen siger topchef Jais Valeur, at Danish Crown for tiden ikke kan efterkomme alle forespørgsler fra særligt de store kunder.

"Vi siger nej til store attraktive kunder på grund af råvarenedgang. Når store kæder i Japan, England osv. kører tilbud på svinekød, så skal de i kampagneugerne bruge kolossale mængder af ensartede varer. Og dét er vi én af de få i verden, der er i stand til. Men nu må vi altså sige nej til nogle, og så går ordrerne til andre," siger han til Børsen.

Danish Crown vil booste svineproduktionen med offensiv vækstpakke

Danish Crown-slagterier producerer igen

Danish Crown Pork: Vores kunder kommer til at kigge langt efter vores varer

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier