Danish Crown Pork: Vores kunder kommer til at kigge langt efter vores varer

I Danish Crown er man ikke unaturligt ærgerlige over den store strejke, som har lammet flere slagterier, og som får betydning for leverancerne i den kommende tid.
Foto: JOACHIM LADEFOGED
Foto: JOACHIM LADEFOGED

Stor utilfredshed blandt slagterimedarbejderne over torsdagens resultat i afstemningen om overenskomsterne mellem LO og DA for 500.000 ansatte i den private sektor, har betydet, at medarbejderne på tre Danish Crown slagterier har nedlagt arbejdet.

Det drejer sig om slagterierne i Herning, Horsens og Blans, og ikke unaturligt ærgrer det direktøren i Danish Crown Pork, der slagter på de tre lokationer.

"Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork.

Slagterierne er på grund af påskens helligdage stadig bagud med slagtningerne, og derfor kommer strejken et særdeles upassende tidspunkt. Som følge af påskens helligdage, var kapaciteten øget på slagterierne frem mod sommerferien, men i stedet for at få indhentet det tabte vokser efterslæbet nu time for time, skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Stort flertal imod aftale

Arbejdsnedlæggelserne skyldes stor utilfredshed med at forhandlingerne, hvor slagteriarbejdernes stemmer er lagt sammen med mange andre faggruppers stemmer. Så til trods for at 87 pct. af medlemmerne i slagteriarbejdernes fagforbund NNF stemte nej til forslaget fra Forligsmanden, endte afstemningen alligevel med, at 57,6 pct. sagde ja til den nye overenskomst.

"Der er en voldsom utilfredshed med, at vores stemmer skal lægges sammen med så mange andre faggrupper, hvoraf nogle af dem har nogle helt andre arbejdsforhold," udtalte Brian Vestergaard, tillidsmand på slagteriet i Blans, til DR Syd, som skriver, at 98 pct. af slagteriarbejderne har stemt nej til overenskomsten.

Mæglingskitse til diskussion

Fra start var det DI, der forhandlede overenskomsten på vegne af Danish Crown og de øvrige danske slagterier. DI og NNF kunne ikke blive enige om en ny overenskomst ved de direkte forhandlinger, og derfor blev medarbejderne på slagterierne omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse.

"Mæglingsskitsen betød blandt andet, at reglerne om systematisk overarbejde også blev aktuelle for Danish Crowns medarbejdere. Derfor satte vi os allerede i sidste uge sammen med de tillidsvalgte, hvor vi gennemgik mæglingsskitsen og diskuterede de mulige konsekvenser. På baggrund af mødet konkluderede vi i fællesskab, at det nærmest er utænkeligt, at Danish Crown kan komme i en situation, hvor det giver mening at benytte sig af systematisk overarbejde. Men det var desværre ikke nok til at undgå arbejdsnedlæggelser," siger Søren F. Eriksen.

Konkret betyder de arbejdsnedlæggelser, som startede torsdag aften i Blans, og som fredag morgen har bredt sig til de to andre svineslagterier, at mere end 100 kunder ikke får leveret bestilte varer, og over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise, oplyser Danish Crown.

Slagteriarbejdere nedlægger arbejdet: Vi føler os magtesløse

Stort flertal af slagteriarbejdere stemte nej til overenskomst

Danish Crown-chef tror på hjælp fra Trump

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også