FødevareWatch

Danish Crown-chef tror på hjælp fra Trump

Det kan føre til hundredvis af nye danske arbejdspladser, at den amerikanske præsident, Donald Trump, trak stikket på den omdiskuterede handelsaftale TPP. Det vurderer Danish Crowns topchef, Jais Valeur, i et interview med TV2.

Foto: Danish Crown

Mens flere økonomer peger på, at Donald Trumps protektionisme kan kaste verden ud i en opslidende handelskrig, så ser Danish Crowns topchef anderledes positivt på den amerikanske præsident.

Jais Valeur, adm. direktør i danske slagterikoncern, tror på, at Trump indirekte kan være med til at flytte hundredvis af arbejdspladser til Danmark.

I et interview med TV2 glæder direktøren sig over, at amerikanerne har trukket stikket på den omdiskuterede handelsaftale, Trans Pacific Partnership (TTP).

Aftalen kunne have skadet Danish Crowns afsætning i Japan, men i stedet er der nu lagt op til, at EU indgår sin egen handelsaftale med Japan. En aftale som kan flytte produktionen fra Japan til Danmark og dermed skabe danske arbejdspladser.

"Det er sådan, jeg læser situationen for øjeblikket, men med en politisk usikkerhed. Den politiske usikkerhed er blevet større. Men kigger man lige på kort sigt, så har det jo sådan set været positivt for Danish Crown," siger Jais Valeur til TV2 om Donalds Trump indtog i Det Hvide Hus.

Trumps vrede mod frihandel kan gavne dansk fødevareeksport - for nu

Japansk opblomstring i Danish Crown

Landbruget frygter, at en økonomisk isvinter nærmer sig

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier