FødevareWatch

Slagteriarbejdere nedlægger arbejdet: Vi føler os magtesløse

Ansatte på Danish Crown har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med den nye overenskomst.

Slagteriarbejderne er stærkt utilfredse med den nye overenskomst mellem LO og DA for 500.000 ansatte i den private sektor, der blev stemt ja til torsdag.

Derfor nedlagde aftenholdet på Danish Crown i Blans i aftes arbejdet. Her til morgen har en stor del af slagteriarbejderne på Danish Crown i Blans, Herning og Horsens også besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver DR Syd.

Den nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Hele 98 procent valgte at stemme nej.

Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer under de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

"Der er en voldsom utilfredshed med, at vores stemmer skal lægges sammen med så mange andre faggrupper, hvoraf nogle af dem har nogle helt andre arbejdsforhold," fortæller Brian Vestergaard, tillidsmand på slagteriet i Blans, til DR Syd.

Han fortæller, at slagteriarbejderne føler sig magtesløse, når de ikke kan få stemt en overenskomst ned, selvom der var så stor enighed om et nej.

Ifølge Brian Vestergaard er det især arbejdsgivernes mulighed for at kræve, at lønmodtagerne skal arbejde én time ekstra om dagen ved travlhed, der er årsag til, at slagteriarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet.

Den nye regel betyder, at slagteriarbejdere og andre ansatte på overenskomsten kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder.

Det overarbejde skal afspadseres inden for et år.

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt, mens over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.

(DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR SYD)

Stort flertal af slagteriarbejdere stemte nej til overenskomst

Strejkende slagteriarbejdere genoptager arbejdet

NNF-næstformand: "Jeg tror ikke, der kommer andre strejker"

Danmarks største slagteri ramt af strejke - over 400 har nedlagt arbejdet i Danish Crown

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier