FødevareWatch

McDonald's serverer sprød salgsvækst

McDonald's-restauranterne verden over langede mange flere burgere, fritter og sodavand over disken i første kvartal end ventet.

Foto: Junji Kurokawa/AP/Ritzau/arkiv

McDonald's-restauranterne verden over langede mange flere burgere, fritter og sodavand over disken i første kvartal end ventet.

Godt nok faldt kædens omsætning 4 pct. til 5,68 mia. dollar i årets første tre måneder, men renset for restaurantlukninger og valutaudsving var der tale om en vækst på 4 pct. på sammenlignelig basis. Det var dermed en klart positiv overraskelse, da det tal kun var ventet at ligge på 1,3 pct. ifølge estimater fra Bloomberg.

McDonald's har samtidig skåret kraftigt ned på udgifterne både i restauranterne og i administrationen, så omkostningerne faldt 12 pct. Det banede vejen for en stigning på 19 pct. i indtjeningen per aktie til 1,47 dollar - et stykke bedre end de ventede 1,34 dollar ifølge Bloomberg News.

"Vores indsats for at bygge et bedre McDonald's giver betydningsfulde resultater med et fortsat positivt momentum og en stærk start på 2017, der indeholder positive sammenlignelige salgstal på tværs af alle segmenter, et højere antal gæster og stigende overskud," udtaler topchef Steve Easterbrook i regnskabet.

Tallene får investorerne til at sende McDonald's-aktien 2,6 pct. højere i formarkedet i USA.

McDonald's og Burger King får kamp til stregen af Dansk Supermarked

McDonalds Danmark sat i forbindelse med illegal arbejdskraft

McDonalds Danmark øger fuldfedt overskud med udsalg

McDonalds er klar til levering og har store forventninger

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier