FødevareWatch

McDonald's og Burger King får kamp til stregen af Dansk Supermarked

Dansk Supermarked vil vokse kraftigt med Carl's Jr. Det skal give McDonald's og Burger King kamp til stregen i den danske burgerkrig.

Foto: POLFOTO

Dansk Supermarked har kastet et sultent øje på markedet for burgere. Koncernen, der blandt andet ejer Netto, Føtex og Bilka, vil med kæden Carl's Jr. tage kampen op mod de allerstørste.

Det fortæller administrerende direktør Per Bank i forbindelse med Dansk Supermarkeds regnskab for 2016. Markedet er på vej mod mere færdigmad og restaurantbesøg. Det vil Dansk Supermarked have sin bid af.

Vi har store planer om at komme op og konkurrere med både McDonald's og Burger King."

Per Bank, adm. direktør, Dansk Supermarked

"Vi har allerede en restaurantkæde i Carl's Junior, der er en burgerkæde. Der har vi for nuværende syv restauranter, og så åbner vi syv mere i den resterende del af året," siger Per Bank og fortsætter:

"Vi har store planer om at komme op og konkurrere med både McDonald's og Burger King. Vi ligger med lidt mere højkvalitet, end de gør, og dér, hvor vi er åbnet, har vi fået godt fat."

Carl's Jr., der profilerer sig selv med bøffer stegt over kul, er en amerikansk burgerkæde startet i 1941. Siden da er den vokset betydeligt og har flere end 3500 restauranter verden over.

Dansk Supermarked har købt sig ind på franchisebasis.

"Så vi får hele forretningsmodellen og konceptet, men betaler en lille del af omsætningen til Carl's Jr."

"Dermed kan vi fokusere på det, vi er gode til. At sørge for, at medarbejderne er servicemindede, og at omkostningerne er lave. Det er kompetencer, der ligger inden for vores dna," siger Per Bank.

Med syv butikker er der dog fortsat langt op til de to giganter, som Per Bank har rettet sigtekornet imod. McDonald's har eksempelvis 88 forretninger i Danmark.

Ud over Carl's Jr. ejer Dansk Supermarked rettighederne til at drive kaffekæden Starbucks i Danmark. Den er der 15 af fordelt over hele landet.

Gruppen har samtidig de finansielle muskler til ekspansion i orden. 2016 gav et overskud på 1,3 milliarder kroner, og pengestrømmene var på over fire milliarder kroner.

Amerikanske kæder starter burgerkrig i Danmark

Københavnsk burgerkrig har spredt sig til hele landet

Den danske burgerkrig

Kun det stærkeste koncept vil overleve burgerkrigen

Burgerkrigen kræver et offer

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier