FødevareWatch

Dyrenes Beskyttelse roser insektfødevarer

Flere insekter på verdens middagsborde vil være godt for klima og bæredygtighed, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. Flere forbrugerne er klar, viser en undersøgelse fra organisationen.

Foto: /ritzau/Katinka Hustad

Produktion af insekter er mere miljøvenlig end den traditionelle kødproduktion, derfor håber Dyrenes Beskyttelse på, at den alternative proteinkilde vil vinde terræn på forbrugernes spiseborde.

Organisationen har lavet en undersøgelse i samarbejde med analysebureauet Megafon, der viser, at fire ud ti danskere er parat til at spise en insektret.

"Insektproduktionen er i sin spæde start, og det er vigtigt, at vi gør tingene rigtigt fra start og ikke begår fortidens fejl, så vi blot ender med endnu en produktion, der belaster vores klode og dyr. Derfor er det vigtigt med grundig forskning, før vi kaster os ud i en ny produktionsform," siger Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer få dage efter, at Irma igen har lanceret salg af insekter i kædens butikker.

Ydermere arbejder DTU i samarbejde med Teknologisk Institut og Københavns Universitet på projektet Invaluble, der har et budget på 28 mio. kr., som på sigt skal skabe en dansk insektproduktion med en årlig omsætning på mellem 200- 300 mio. kr.

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Insektjuice får halv million i offentlig støtte

Millionprojekt skal erstatte bøf med græshopper og orme

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier