Østeuropæere klager over dårlig mad fra vesten

I flere østeuropæiske lande oplever man eksempler på, at fødevarekvaliteten i produkter, der kommer fra Vesteuropa er dårligere, selvom varerne ligner hinanden. Ungarns og Slovakiets myndigheder har bedt EU-Kommissionen se på sagen.

Der kan ifølge Ungarns og Slovakiets myndigheder være stor forskel på indholdet og kvaliteten af fødevarer, afhængigt af om man står med en kendt fødevare i detailbutikken i Vesteuropa eller i Østeuropa.

De to landes myndigheder har ifølge Altinget.dk sammenlignet et antal fødevareprodukter og fundet en række eksempler på forskelle, og efterfølgende har de to fødevareministre mandag bragt emnet op med deres europæiske kolleger. Blandt forskellene var der eksempler produkter solgt på det de østeuropæiske markeder har et lavere indhold af kød, eller at smør er skiftet ud med billigere alternativer som palmeolie.

"At garantere kvaliteten af identiske fødevarer, der bevæger sig frit på det europæiske marked, er en principiel sag i forhold til at opfylde forbrugernes forventninger," hedder det ifølge Altinget.dk i det materiale, som landene har sammensat og sendt til Ministerrådet.

Ungarn og Slovakiet vil have EU-Kommissionen til at overveje, om der kan laves lovgivning på området.

L&F er bekymret for udvanding af økologi i EU

Økologer sender nyt øko-mærke til debat

Verdens største tunkoncern vil være bæredygtig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også