Tyson Foods stopper brugen af antibiotika i fjerkræ

Den enorme amerikanske kødkoncern stopper med at bruge antibiotika i dets fjerkræproduktion.
Foto: April L. Brown/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: April L. Brown/AP/POLFOTO/arkiv

Fra 1. juni i år er det slut med brugen af antibiotika i Tyson Foods fjerkræsproduktion.

Det skriver Foodbev.

Selskabet har en årlig omsætning på 37 mia. dollars, svarende til 261,6 mia. kr., og er USA’s største fjerkræsproducent med en markedsandel på 21 pct.

Tyson Foods vil øge bæredygtigheden i dets produktion, lyder det fra topchefen Tom Hayes. Han peger på, at selskabet via dets størrelse er i en unik position til at drive udviklingen.

"Vi vil bruge vores rækkevidde, kapacitet og ressourcer til at skabe en positiv i en skala, som vi ikke mener, at nogle andre selskaber er i stand til. For os er bæredygtighed ikke isoleret til en problemstilling. Bæredygtighed handler om at fokusere på flere dele for at fremme det over en bred kam," siger han til Foodbev.

Hver eneste uge slagter Tyson Foods 35 mio. kyllinger.

WHO-ekspert: Danske antibiotikaregler er i direkte strid med vores anbefalinger

MRSA-bakterier i hver anden pakke dansk svinekød

Tyson Food tonser afsted i fjerde kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu