FødevareWatch

Kæmpe babymadshandel på trapperne

Forbrugsgodegiganten Reckitt Benckiser er angiveligt klar til at lægge, hvad der svarer til 114 mia. kr. for en stor amerikansk producent af blandt andet modermælkserstatning.

Foto: Colourbox

Den store britiske Reckitt Benckiser-koncern, som årligt omsætter for 75 mia. kr. med så forskellige brands og markeder som Strepsils, Veet, Air Wick, Calgon, Clearasil, Cillit Bang, Durex, Lysol, Mycil og Vanish, har planer om at overtage amerikanske Mead Johnson, der blandt andet fremstiller modermælkserstatning.

Det skriver Foodbev.com.

Handlen, som skal bringe Reckitt Benckiser tættere på især de asiatiske forbrugere, menes at løbe op i 16,7 mia. dollars, eller hvad der svarer til ca. 114 mia. kr.

Ifølge det britiske selskab, er der gang i forhandlingerne.

"Parterne er for øjeblikket i en periode med due diligence og kontraktdiskussioner. Der er ingen sikkerhed for, at en transaktion i sidste ende vil blive gennemført," hedder det i en meddelelse fra Reckitt Benckiser.

Omkring halvdelen af Mead Johnsons omsætning bliver hentet i asiatiske markeder,hvor man på det kinesiske marked for modermælkserstatning finder både Arla, Friesland Campina, Fonterra og Danone.

Arla arbejder tæt sammen med det kinesiske selskab China Mengniu Dairy Company, der er det største mejeriselskab i landet, og i 2015 lancerede Arla modermælkserstatningen Arla Merla i landet.

Datterselskab kvæler væksten for Arla-partner

Arla-rival må igen sælge til Kina

Moohko-modermælk fik hård start i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier