FødevareWatch

Chr. Hansen får ny storaktionær

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen har fået ny storaktionær i form af en amerikansk kapitalforvalter, der også er storaktionær i Royal Unibrew.

Amerikanske Blackrock har øget sin indirekte beholdning af aktier hos den danske ingredienskoncern Chr. Hansen. Det fremgår af en meddelelse fra Chr. Hansen onsdag eftermiddag.

"BlackRocks indirekte beholdning af aktier sammenlagt med den indirekte beholdning af tilhørende finansielle instrumenter svarer til en nuværende beholdning på 5,0 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Chr. Hansen Holding A/S, hvor i alt 4,24 pct. er knyttet til aktiebesiddelsen og i alt 0,76 pct. er knyttet til besiddelsen af de tilhørende finansielle instrumenter," skriver Chr. Hansen i meddelelsen.

Tilbage i august sidste år var Blackrock også tilbage i folden som storaktionær i Royal Unibrew - det var syvende gang i 2016, at Blackrock krydsede ejergrænsen på 5 pct. af Royal Unibrew.

Den amerikanske kapitalforvalter har også tidligere været på spil hos Carlsberg som storaktionær. I december sidste år solgte Blackrock dog ud og røg under 5 pct.-grænsen hos Carlsberg.

Blackrock sælger ud og er ikke længere storaktionær i Carlsberg

Unibrew: Blackrock krydser 5 pct.-grænsen igen

Chr. Hansen/Carnegie: Løfter anbefaling til "køb"

Chr. Hansen vil undgå kopister på det kinesiske marked

Chr. Hansen ser stort potentiale i skilt mælk og sur vin

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier