FødevareWatch

Nestle investerer i srilankansk kokosproduktion

Gennem en investering i en ny fabrik, hvor der skal fremstilles produkter baseret på lokal kokos og mælk, vil Nestle være med til at sikre udviklingen af levestandarden i Sri Lanka.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Der skal mere fart på produktionen af kokos og lokale mejeriprodukter i Sri Lanka, mener man i den globale Nestle-koncern.

Derfor investerer det schweiziske konglomerat i opførelsen af en ny fabrik i Pannala i Kurunegala-regionen, skriver Lankabusinessonline.com.

"Gennem denne nye investering planlægger selskabet at udvide produktionskapaciteten for de populære mejeriprodukter og kokosbaserede produkter, og dermed tilbyde forbrugerne flere produkter, der bærer den lokale smag og opfylder de ernæringsmæssige behov," skriver Nestle i en meddelelse.

Nestle er landets største enkeltaftager af mælk, og ifølge meddelelsen sikrer man omkring 27.000 srilankanske bønder og familier.

Planerne om den nye fabrik kommer i halen på Nestle lancerede et kokos-program, hvor man sammen med Sri Lanka Coconut Cultivation Board donerede 10.000 kokosplanter til 2.000 kokosfarmere i landet.

Asiatisk kaffetørst presser global produktion

Nestlé investerer trecifret millionbeløb i proteinproducent

Nestlé investerer massivt i koffeinfri kaffe

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier