FødevareWatch

Chr. Hansen-chef: Mælkebønder tynger - men presset område kommer sig

Ingredienskoncerne har leveret over forventning på både omsætnig og indtjening i første kvartal, dog driller nogle pressede mælkebønder.

Håret i suppen i Chr. Hansens ellers stabile regnskaber har de seneste kvartaler skullet findes i ingredienskoncernens afdeling for dyresundhed, Animal Health.

Men området, der har været under pres, fordi trængte landmænd har undladt at købe Chr. Hansens mikroorganismer til dyrefoder, ser ud til at være i bedring, forklarer Chr. Hansens finansdirektør, Søren Westh Lonning.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Animal Health er en del af sundhedsdivisionen Health & Nutrion, der samlet havde en organisk vækst på 8 pct. Og mens Animal Health i fjerde kvartal trak ned med tilbagegang for området, peger det nu igen frem.

"Med 8 pct. i Health & Nutrition var vi lidt stærkere end forventet i første kvartal, men det er stadig under vores langsigtede mål for området (som er mere end 10 pct. red.). Vi ser en forbedring i svine- og fjerkræsegmentet, og priserne på svinekød har været i bedring i Europa, men er stadig lidt under pres i USA," fortæller Søren Westh Lonning.

"Vi har vundet nogle kunder inden for begge områder, og det hjælper til, at vi er tilbage i vækst inden for Animal Health, hvor vi specielt i andet halvår sidste år havde nogle udfordringer," fortsætter han.

I regnskabet melder Chr. Hansen dog fortsat om tilbagegang blandt mælkeproducenter, som er negativt påvirket af lave mælkepriser. Det budskab gentager finansdirektøren.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Vi er stadig under pres inden for mejerisegmentet, men her ser vi også stigende mælkepriser, som gør, at vi tror, at vi i løbet af året vil se en forbedring inden for det segment også," siger han.

Den organiske vækst på 8 pct. var et godt stykke over analytikerestimatet på 3 pct. ifølge Ritzau Estimates.

Chr. Hansen: Omsætning og indtjening overgår forventninger

Naturlige farver i højere gear hos Chr. Hansen end ventet

Chr. Hansen: Driftsdirektør og vicetopchef stopper

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier