FødevareWatch

Chr. Hansen: Omsætning og indtjening overgår forventninger

Såvel omsætning som indtjening overgår forventninger i første kvartal hos ingredienskoncernen Chr. Hansen.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Chr. Hansen kom bedre ud end ventet af første kvartal af det skæve regnskabsår 2016/17.

Her landede omsætningen på 241,7 mio. euro, og overskuddet af primær drift (ebit) før særlige poster lød på 65,5 mio. euro, fremgår det af regnskabet onsdag morgen.

Til sammenligning havde aktieanalytikerne ventet en omsætning på 238,2 mio. euro og et ebit-overskud før særlige poster på 62,0 mio. euro, viser estimater fra Ritzau Estimates.

I samme periode året før var omsætningen på 214,4 mio. euro, hvilket gav et plus på driften på 54,0 mio. euro.

Den organiske vækst var i kvartalet på 11 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 7,0 pct. I samme periode for et år siden var den organiske vækst på 14 pct.

Ebit-marginen før særlige poster landede på 27,1 pct. mod konsensus om 26,0 pct. og en margin på 25,2 pct. i første kvartal i regnskabsåret før.

Farvel til vigtig direktør

I sidste uge meddelte Chr. Hansen, at driftsdirektør og medlem af direktionen, Knud Vindfeldt, i næste måned stopper i koncernen efter 26 år ombord.

Knud Vindfeldt udtræder af direktionen med udgangen af februar, men derefter vil han i seks måneder fortsat være til rådighed som rådgiver for topchef Cees de Jong, oplyste Chr. Hansen.

"Knud har været en af hovedkræfterne bag Chr. Hansens succes på mejerimarkedet, og han har været utrættelig i sine bestræbelser for at sikre fortsatte forbedringer i vores strategiske, driftsmæssige og finansielle resultater. Food Cultures & Enzymes-divisionens resultater taler for sig selv: Siden 2005 er både omsætning og EBIT-margin således blevet mere end fordoblet," udtalte Cees de Jong i en meddelelse, hvor han om fremtiden også tilføjede:

"Med overdragelsen af det kommercielle ansvar for Food Cultures & Enzymes til Christoffer Lorenzen i april sidste år, den nylige ansættelse af Thomas Schäfer som Chief Scientific Officer og forfremmelsen i dag af Torsten Steenholt til koncerndirektør med ansvar for Global Operations og medlem af virksomhedens øverste ledelsesteam, Corporate Leadership Team, har vi sikret nogle værdige efterfølgere til Knud. På vegne af hele Chr. Hansen vil jeg gerne takke Knud for hans helt exceptionelle indsats for virksomheden og ønske ham alt godt for fremtiden."

Optakt til Chr. Hansens første kvartal: Afdæmpet start følger exceptionelt år

Ingrediensfirmaet Chr. Olesen vokser - men tjener ikke flere penge

Chr. Hansen: Driftsdirektør og vicetopchef stopper

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier