FødevareWatch

Naturlige farver i højere gear hos Chr. Hansen end ventet

Det danske C20-selskab Chr. Hansen præsenterede onsdag et flot første kvartalsregnskab. Farvedivisionen er en af de forretningsgrene, som har medvirket til det fine resultat hos ingredienseksperten.

Foto: PR

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig bedre end ventet i regnskabsårets første kvartal.

Omsætningen steg til 51,4 mio. euro, mens det primære driftsresultat (ebit) steg til 5,4 mio. euro.

Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 50,4 mio. euro og et driftsresultat på 5,1 mio. euro i divisionen.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 45,4 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 3,5 mio. euro, svarende til ca. 26 mio. kr.

Det fremgår af Chr. Hansens regnskab for første kvartal onsdag morgen.

Ebit-marginen i Natural Colors var på 10,5 pct. Analytikerne havde ventet en overskudsgrad på 10,1 pct. I første kvartal for et år siden var ebit-marginen 7,8 pct.

Den organiske vækst landede på 13 pct. i kvartalet. Til sammenligning havde analytikerne ventet 10 pct. mod 23 pct. i samme kvartal året før.

Fastholder forventningerne

Til trods for den flotte vækst i første kvartal fastholder Chr. Hansen forventningerne til hele regnskabsåret 2016/2017.

Dermed regner ingredienskoncernen fortsat med at opnå en organisk salgsvækst på 8-10 pct. og en driftsmargin, ebit-margin, på lidt over de 28,2 pct., som var niveauet i 2015/16.

Aktieanalytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede forud for regnskabet en organisk vækst på 9,0 pct. og en ebit-margin før særlige poster på 28,8 pct. i 2016/2017.

Forventningen om en organisk vækst på 8-10 pct. er i tråd med selskabets langsigtede forventninger. I 2015/16 nåede Chr. Hansen dog op på en organisk vækst på 12 pct. efter et ekstraordinært stærkt år for selskabet.

Koncernen forventer desuden frie pengestrømme på samme niveau som de 175 mio. euro, som selskabet realiserede i 2015/16.

Optakt til Chr. Hansens første kvartal: Afdæmpet start følger exceptionelt år

Chr. Hansen: Driftsdirektør og vicetopchef stopper

Sådan gik det de danske fødevareaktier i 2016

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier