FødevareWatch

Amerikansk kakaoproducent indgiver konkursbegæring efter brexit

En af verdens 10 største kakaoproducenter er presset, efter selskabets tyske afdeling gik konkurs som følge af valutakursernes påvirkning af kakaopriserne.

Foto: Colourbox

Den amerikanske koncern Transmar Group, der leverer kakaoprodukter til virksomheder - blandt andet Nestle - har indgivet konkursbegæring i forbindelse med, at finansiel uro breder sig fra firmaets europæiske kunder, som er blevet ramt af briternes nej til fortsat medlemskab af EU i sommer.

Transmar har søgt om at få aktiveret kapitel 11 i amerikansk lovgivning, som giver beskyttelse mod kreditorerne, indtil selskabet har en plan klar for overlevelse. Det amerikanske selskab skylder mere end 400 mio. dollar svarende til mere end 2,8 mia. kr. til banker og andre kreditorer, skriver Bloomberg News.

Anmodningen om kreditorbeskyttelse kommer, en måned efter at selskabets tyske afdeling, Euromar Commodities, blev erklæret konkurs. De finansielle problemer her blev forværret efter den britiske afstemning, som var med til at svække pundet og fik futurepriserne på kakao kørt op på markedet i London. Og futures på kakao nåede sit højeste i London i seks år blot to uger brexit-afstemningen, skriver Bloomberg.

Transmar blev grundlagt i 1980, og det amerikanske selskab leverer til store amerikanske og europæiske chokoladeproducenter - herunder Hershey Co., Barry Callebaut AG og Guittard Chocolate Co. Med fabrikker i Europa og Amerika er det en af verdens ti største kakaoproducenter.

Investeringer ridser chokolade-regnskab fra Sv. Michelsen

Schweizisk mellemmand vil overtage fabrik fra Mondelëz

Kendt chokoladeproducent først med Fairtrade-kakao

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier