Efter 45 år i Branchen stopper franske Francis Cardenau. Han var den først, der fik to michelinstjerner i Danmark og har blandt andet været med til at starte bøf- og restaurantkæden Mash.
Det skriver Politiken.
"Jeg bliver 60 år, og er begyndt at tænke på, at i snart 45 år altid har været på arbejde og stort set ikke været hjemme. Nu er det på tide at være lidt mere sammen med min kone Henriette. Så nu stopper jeg. Det er en meget stor beslutning, der har været undervejs et år. Man bliver narkoman af at arbejde på restaurant og det er meget svært at komme ud af det," siger han til Politiken.
Han har nu solgt sine ejerandele i Mash, der nu har ni restauranter, samt restauranten Le Sommelier og Umami.
Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.
Francis Cardenau forlader branchen og sælger sin andel af Mash midt i et tid, hvor kæden har gevaldigt vokseværk. Mash har to restauranter i udlandet, en i London og åbnede en i Tyskland i 2015. Det er planen, at kæden skal brede sig endnu mere ud i Tyskland og resten af verden.
Han mener derfor selv, at han kunne have tjent betydeligt mere, hvis han var stoppet om fem til ti år. Men nu var tiden den rette, lyder det.
Som køkkenchef på Kommandanten fik Francis Cardenau som den første herhjemme to michelinstjerner.
Året der gik: Danske virksomheder på eventyr i udlandet i 2016
Dansk bøfkæde tager fransk søster med til Tyskland
Rå dansk restaurantkæde i dialog med kapitalfond om udlandssats
Bøfkæde vender blikket fra Danmark mod det store udland