Økologibølgen skyller med stor kraft ind over Danmark i disse år, og derfor er der behov for markant mere økologisk landbrugsjord.
En frisk prognose fra Økologisk Landsforening viser, at der er behov for at fordoble produktionen af økologiske grøntsager og seksdoble produktionen af økologisk frugt. Derudover skal produktionen af økologisk mælk og kød også øges for at følge med efterspørgslen på både hjemme- og eksportmarkederne.
Det skriver Berlingske Business.
"Danskerne lægger konstant flere og flere økologiske varer i indkøbskurvene, at det giver plads til markant flere økolandmænd og øko-marker. Der er allerede 60.000 hektar under omlægning til økologi lige nu, men der skal yderligere 60.000 økohektar til for at matche efterspørgslen," siger Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening, til avisen. I dag har Danmark 180.000 hektar økologisk landbrugsjord.
En ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer, der siden 2013 har undersøgt danskernes holdning til og forbrug af økologiske fødevarer, viser, at stadig flere danskere køber økologiske fødevarer. Og de køber dem oftere, end de gjorde tidligere. Samtidig køber kvinder og mænd nu lige ofte økologiske varer.
En dubaisk sheik er blevet smaskforelsket i danske øko-varer
Esben Lunde vil ikke regne på Alternativets forslag om 100 procent økologisk produktion
Økologer brager frem med ny ti-punktsplan
Dansk øko-eksport sætter rekord for 10. gang