FødevareWatch

Esben Lunde vil ikke regne på Alternativets forslag om 100 procent økologisk produktion

Miljø- og fødevareministeren kalder Alternativets ønske en omstilling til 100 pct. økologisk produktion i 2040 for en hypotetisk situation, som han ikke vil gætte på konsekvenserne af.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Alternativet gjorde sig bemærket og levede op til sit navn, da partiet i 2015 offentliggjorde et udkast til partiets første program.

Her forslag Uffe Elbæks parti en omstilling til 100 procent økologisk produktion inden 2040, og det har siden været en mærkesag for Alternativet.

Partiet har bedt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) forholde sig til forslaget, men han ønsker ikke at "gætte på konsekvenserne af den hypotetiske situation i år 2040".

Det skriver Altinget med henvisning til et udvalgsspørgsmål fra Alternativet og et svar fra ministeren.

Spørgsmål US 131:

"Ifølge Alternativets partiprogram (punkt 3.5.1) ønsker Alternativet en omstilling til 100 pct. økologisk produktion i 2040. Hvad kan ministeren oplyse om konsekvenserne af Alternativets forslag om 100 pct. omlægning til økologi, idet der henvises til Alternativets finanslovforslag-2017 og Alternativets partiprogram?"

Ministeren Esben Lunde Larsen svar på US 131:

"Der vil være en række af konsekvenser, hvis et erhverv gennemgår en så gennemgribende ændring, som Alternativet lægger op til. Alternativets forslag har mange vanskeligt kvantificerbare konsekvenser for landbrugsproduktionen i Danmark. På den baggrund ønsker jeg ikke at begive mig ud i at gætte på konsekvenserne af den hypotetiske situation i år 2040, som Alternativet opstiller."

"Store fordele for miljøet"

Ifølge Alternativet vil 100 pct. økologi i dansk landbrug inden 2040 give adskillige gevinster.

"Et 100 pct. økologisk landbrug vil i kraft af et reduceret forbrug af kunstgødning og sprøjtegifte betyde store fordele for miljøet. På samme måde vil befolkningen og folkesundheden også mærke en positiv effekt, da vi vil få sundere, mere næringsrige og renere grøntsager," skriver Alternativet i sit partiprogram, som kan findes her.

Partiet foreslår omlægningen ved bl.a. at fritage Ø-mærkede varer for moms.

Alternativets pengemand: Økologisk omstilling kan ikke undgås

Nyt parti vil have 100 pct. økologi i dansk landbrug

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier