Take away-koncept får endnu en Michelin-restaurant på menuen

Det er lykkedes folkene bag Gotipster-konceptet, der leverer take away-mad i den dyrere og finere ende af aftensmadsskalaen, at få endnu en restaurant med en Michelin-stjerne på menukortet. Dog kun i en enkelt uge.
Den københavnske restaurant blev tidligere i år tildelt en stjerne i årets Michelin-guide. Nu kan man bestille deres mad online. | Foto: Jens Dresling/POLFOTO/ARKIV
Den københavnske restaurant blev tidligere i år tildelt en stjerne i årets Michelin-guide. Nu kan man bestille deres mad online. | Foto: Jens Dresling/POLFOTO/ARKIV

Michelin-restauranten Clou fra Borgergade i København K vandt tidligere i år titlen som årets restaurant 2016.

Men det er ikke nødvendigvis nødvendigt at bestille bord for at få del i den kulinariske oplevelse, som det er at spise på restauranten. For take away-konceptet Gotipster har lavet en aftale med restaurant Clou, så man i uge 48 kan få leveret mad fra det fine køkken.

"Titlen som årets restaurant 2016 forpligter, og vi vil gerne vise endnu flere, hvad vi kan. Derfor laver vi for første gang nogensinde take away. Men kun i én uge," udtaler køkkenchef og ejer af Clou, Jonathan Berntsen, i en meddelelse, som Gotipster har udsendt.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Tidligere på efteråret lavede folkene bag Gotipster en lignende aftale med restaurant Kokkeriet fra Kronprinsessegade i København. Efter en uge med 1000 servinger har det udviklet sig til et permanent samarbejde.

Clous køkkenchef og ejer Jonathan Berntsen med et udsnit af sit kokkehold. Sammen med Nikolaj Kragh (yderst til højre i sort) samt adm. direktør Simon Evers (2. yderst til højre i hvidt) fra Gotipster.
Clous køkkenchef og ejer Jonathan Berntsen med et udsnit af sit kokkehold. Sammen med Nikolaj Kragh (yderst til højre i sort) samt adm. direktør Simon Evers (2. yderst til højre i hvidt) fra Gotipster.

"Vi stræber konstant efter at være førende inden for vores felt, både hvad angår gastronomisk håndværk, service og nye tendenser," siger køkkenchef David Johansen og fortsætter:

"Vi tror, at take away er fremtiden for alle restauranter, lige gyldigt om man har en stjerne i Michelin eller ej. Og vi er stolte over, at vi var den første Michelin-restaurant i Danmark til at tilbyde take away."

Store internationale planer

Ejerne bag take away-hjemmesiden Gotipster kunne tidligere på efteråret fortælle FødevareWatch, at de også er parate til at tage deres forretningseventyr videre ud i verden. Det skal allerede ske i første halvår af 2017, og det skal ske, inden man har kunnet fremvise en rød reje på bundlinjen - for med en fødsel i marts i år er selskabet stadig en 'virksomhedsbaby'.

"Der er ikke noget sted i verden, hvor der er det her take away-koncept. Samtidig er der præcis de samme forbrugertrends i Stockholm, London og New York. Der er tale om nogle kæmpe take away-markeder, som er gigantiske også set i forhold til København. Så vi går efter at fokusere på metropoler med store populationer rundt omkring i verden," sagde den ene af ejerne, Simon Evers, i september.

Tre stjerner til dansk Michelin-restaurant

Michelin-kokke strammer grebet om take away-markedet

Efter 169 dage: Luksus take away-koncept rykker til udlandet

Tvillinger tager kampen op mod take away-lederen Just Eat

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også