FødevareWatch

Dansk gods på vej med flere fødevarer med hamp

De populære frøsorter quinoa og chia får snart endnu mere konkurrence. Det sker, når Møllerup Gods lancerer sin serie af produkter med økologisk hampefrø, der bl.a. rummer spegepølse og øl.

På Møllerup Gods i Jylland er kærligheden kastet på hamp.

Godset har udviklet en serie af økologiske fødevarer med dansk hamp i. Frøsorter som quinoa og chia er blevet mere og mere populært de senere år og håbet er at kunne tilbyde dem noget seriøs konkurrence.

Det skriver Økologi & Erhverv.

"Interessen for produkterne var meget stor, og vi er siden blevet kontaktet af mange, som ønsker at benytte hamp i deres produkter. Andre producenter har vi selv kontaktet. I nogle tilfælde leverer vi bare hampen til producenter, der laver varer i eget navn, andre varer bliver solgt med vores logo, og der er virkelig noget at arbejde videre med," siger Henrik Rendbøll, som har været ansvarlig for udviklingen af hamp-produkterne, til fagmediet.

Den nye serie kommer til at indeholde bl.a. hummus, øl, presto, spegepølse og forskellige bageblandinger. Alt i alt kommer hampen til at indgå i 30 forarbejdede produkter.

Hampefødevarer storsælger i 7-Eleven

Sønderjysk chiaproducent sår frø på det tyske marked

Herslev Bryghus får grønt lys til omstridt hø-øl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier