Der bliver flere og flere slagterhuse rundt om i Danmark, og det er således lykkedes de danske slagtere at vende flere års antalsnedgang.
Det skriver Fødevaremagasinet.
Følg fødevareindustrien tæt – læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt – tilmeld dig her!
"Det er en helt ny tendens. Hvis du havde spurgt mig for bare få år siden, ville jeg have sagt, at det kun gik én vej,- at der ville blive færre slagtehuse," siger chefen for Danske Slagtermestres Fødevareafdeling, Lars Poulsen, til Fødevaremagasinet.
Ifølge Danske Slagtermestre og Coop skyldes opgangen af lokale slagterhuse, at forbrugerne i stigende grad ønsker lokale fødevarer.
Det fremgår ikke, hvor mange nye slagterhuse, der er skudt op. Men Danske Slagtermestre har modtaget ni nye medlemmer "i de senere år."
Meny-direktør: Vi har sat dagsordenen – de andre følger os nu
Slagtere holder ikke til højere pensionsalder
Branchen er gået sammen om 'kødkriger'-samarbejde med Simon Jul