FødevareWatch

Slagtere holder ikke til højere pensionsalder

Højere pensionsalder vil især ramme slagteriarbejderen, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Tican slagteri. Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,

Ansatte på landets slagterier, som er født i 1958 eller senere, vil blive hårdt ramt af regeringens plan om at hæve pensionsalderen fra 67 til 67,5 år fra den 1. januar 2025.

Slagteriarbejdere tilhører således den gruppe, hvor flest trækker sig tidligt tilbage, og hvor der er størst problemer med skader og nedslidning.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet).

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

Ifølge analytiker Emilie Agner Damm fra AE-rådet vil en højere pensionsalder kun gøre ondt værre.

"Vi kan se, at mange slagteriarbejdere allerede nu er nedslidte før pensionsalderen, så hæver man den yderligere, kan man frygte, at de bliver endnu mere nedslidte," siger hun til Ugebrevet A4.

Kolleger over kroner

Peter Uno Andersen, der er tillidsmand for 500 slagteriarbejdere på slagteriet Tican i Randers, fortæller, at når der til foråret skal forhandles overenskomst, så står hensyn til nedslidning øverst på slagteriarbejdernes ønskeliste.

"Det, der optager mine kolleger i produktionen mest, er ikke lønkroner. Det er, hvorvidt de kan holde til at blive på arbejdsmarkedet. Det er livskvaliteten, der bekymrer dem nu," siger han til Ugebrevet A4.

"Det er tankevækkende. For det burde ikke være nødvendigt at bruge overenskomsten til at sikre folks liv og helbred," siger han.

Steen Nielsen, der er underdirektør i Dansk Industri, understreger, at personer, der er nedslidte og ikke er i stand til at arbejde frem til pensionsalderen, altid skal have mulighed for trække sig tidligere eller arbejde på nedsat tid.

Men han fastholder, at en højere pensionsalder er nødvendig.

"De mange virksomheder har brug for kvalificeret arbejdskraft, og vi ser med ærgrelse på, når gode medarbejdere stopper tidligt," siger han.

Også ansatte på mejerier, bagerier og andre fødevareindustrier vil blive ramt af en højere pensionsalder, viser analysen.

Tysk slagterigigant forbereder aggressiv ekspansion i Danmark

Branchen er gået sammen om 'kødkriger'-samarbejde med Simon Jul

Dansk Supermarked vil uddanne gourmetslagtere

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier