Danske restauranter oplever beskæftigelsesboom

Der er kommet mange nye medarbejdere hos landets hoteller og restauranter i 2016.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For tredje år i træk oplever landets hoteller og restauranter en stigning på mindst fem pct. i antallet af ansatte.

I første halvår af 2016 har branchens virksomheder skabt flere end 6.000 nye arbejdspladser sammenlignet med første halvår i 2015, hvilket svarer til 6,0 pct. nye jobs. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Det skriver Horesta på sin hjemmeside.

Mens hotellerne og restauranterne oplever stor vækst i beskæftigelsen, så går det knap så stærkt i det generelle erhvervsliv. Her er beskæftigelsesvæksten blot 1,6 pct.

"Der er travlhed hos både hoteller og restauranter, og det er særligt spisestederne, der driver beskæftigelsesvæksten. 6.000 nye ansatte er imponerende, og det bygger oven på en række år med flot fremgang," siger Jonas Kjær, cheføkonom i Horesta.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt – læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Det er dog ikke kun det seneste år, at branchen har været i vækst. Ser man på tallene tilbage fra 2008, så har hotel- og restauranterhvervet skabt 23,6 pct. flere nye job i perioden siden finanskrisen.

I alt er der nu mere end 110.000 beskæftigede på de danske hoteller, kroer, vandrerhjem, restauranter, cafeer, kantiner m.v.

Succes kan tvinge danske restauranter i armene på ufaglærte udlændinge

Nye tal: Restauranterne tjente mere i 2015

Horesta om nye tal: "Det glæder os meget, at flere unge kigger vores vej"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også