Økogården Skjern Enge, hotellet Westergaards Hotel og engrosselskabet Funkisfood er gået sammen om at oprette en ny Fødevarepark i det vestjyske, som har fået navnet Fødevarepark - Skjern Enge.
De selskaber købte sammen i starten af 2016 virksomheden Velux' gamle bygninger, hvor der nu skal produceres og distribueres fødevarer dagligt til forbrugere i hele landet.
"Fødevareparken skal udvikle sig til at danne netværk og klynger af fødevarevirksomheder, både for iværksættere og for etablerede virksomheder," udtaler direktøren for parken, Ronnie Jensen, i en pressemeddelelse.
Thise mejeri er den seneste fødevarespiller, som har etableret sig i fødevareparken med et lager på 500 kvadratmeter til opbevaring af økologiske oste. Der er også indgået en aftale med en anden unavngiven større fødevarevirksomhed, som flytter ind til efteråret med en leje af 1.200 kvadratmeter. Men der er stadig ledige lejemål at få, oplyser ejerne.
Visionsmændene bag konceptet er de to vestjyske landmænd Søren Christensen og Erling Bonde, som med foretagenet vil levere økologiske fødevarer fra Skjern Enge til hele Danmark.
Fødevaremarkedet i parken
For at promovere initiativet vil det årlige Kulinariske Fødevaremarked, som tidligere er blevet afholdt andetsteds i det vestjyske, blive flyttet til Fødevarepark - Skjern Enge.
Markedet, som afholdes i slutningen af august, samler en række fødevareproducenter fra det lokale område, der serverer mad lavet på lokale råvarer og produkter, som offentligheden kan komme og smage.
Trecifret millioninvestering skal bane vej for nyt fødevaremarked i København
Storcentre vil lokke kunder til med gastronomi
Danica har ramt plet med nyt madmekka i Lyngby