FødevareWatch

Det forventer fødevareordførene sig af efteråret

Folketinget holder stadig sommerferie, og Altinget har brugt den anledning til at spørge en række centrale politikere på fødevareområdet, hvad de forventer sig af efteråret.

/ritzau/Jens Dresling/
Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Hvad vil fylde mest på fødevaredagsordenen i efteråret?

Det har den politiske netavis Altinget spurgt fødevareordførene i Folketinget om, og det er vidt forskellige ting, som bliver fremhævet.

Simon Kollerup fra Socialdemokraterne fremhæver landbrugspakken. Den omdisukterede sag vil fortsat være på dagsordenen i efteråret, mener han. Han fremhæver desuden de kommende fiskeriforhandlinger som vigtige.

Hos Dansk Folkepartis fødevareordfører Lise Bech er fokusset rettet mod noget ganske andet, nemlig D-vitamin-dråber og slik-lagrene, hvor der har været en masse rod med hemmelige lagre med rotter og gammelt slik.

Hos regeringspartiet er man særligt opmærksom på at få fjernet PSO-afgiften og kigge på klimakravene for landmændene på både nationalt og EU-niveau. Det siger Erling Bonnesen, fødevare- og landbrugsordfører hos Venstre.

Af øvrige emner nævnes øget fokus små og nye fødevarevirksomheder, debat om danskernes kødindtag, EU-byrdefordelingen på klimaområdet og sprøjtegifte.

NNF: Lad os få en fødevare-tænketank

Trods advarsler: Ordførere er for stalddørspakke

Største partier afviser klimaafgift på oksekød

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier