FødevareWatch

Trods advarsler: Ordførere er for stalddørspakke

Brancheforeninger og større producenter har udtrykt bekymring for følgerne af en stalddørspakke, men det får indtil videre ikke politikerne til at tvivle på om pakken bør vedtages

Blandt de større producenter og brancheforeninger hersker der en bekymring for, hvorvidt en kommende politisk stalddørspakke, der skal gøre det nemmere for helt små producenter at sælge sine producerede fødevarer, vil kunne medføre flere sygdomstilfælde, lede til at udvikling, der i sidste ende skader den danske eksport.

Men ifølge Altinget.dk har branchens bekymring indtil videre ikke haft nogen effekt på Christiansborg, hvor man i de fire største partier stadig bakker om vedtagelsen af en stalddørspakke.

"Når jeg går ind ad en knirkende stalddør og tager seks æg med hjem fra min nabo, så ved jeg godt, at jeg træffer et valg med risiko, og det samme skal jo gælde i vores butikker. Om det skal være en mærkningsordning, om varerne skal stå adskilt i butikkerne eller noget helt tredje, kan jeg ikke hidse mig op over, men som forbrugere skal vi vide, når vi træffer et mere risikofyldt valg,” siger Simon Kollerup, fødevareordfører i Socialdemokratiet til Altinget.dk.

Fødevareministeren vil kigge dansk eksport efter i sømmene

Her er de største øko-kunder

Fødevareministeren vil sikre et bedre hønse-liv

Amerikanske høns er guldæg for producenter

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier