I mange dele af den globale fødevareindustri ledes der efter nye, alternative proteinkilder til at mætte den hastigt voksende verdensbefolkning. De tæller blandt andet en større brug af ting som alger og insekter i fødevareproduktion, men der er også aktører som går helt nye veje i forsøget på at skabe en mere bæredygtig og langtidsholdbar fødevareproduktion.
Blandt dem er et israelsk opstartsselskab, som har fundet en metode til at udvikle kyllingebrystkød i et laboratorium.
Det skriver Global Meat News.
Selskabet, der kalder sig SuperMeat, udvikler kødet fra dyrets egne celler, så man altså er helt fri for at bruge og i sidste ende dræbe et egentligt dyr i produktionsprocessen.
Ifølge medstifter og adm. direktør, Koby Barak, startede han selskabet ud fra et ønske om at ”revolutionere fødevareindustrien og fremme en dyrefri, human løsning til problemerne med global hungersnød og nedbrydningen af miljøet.”
Det Tel-Aviv-baserede selskab er nu gået på jagt efter finansiering til at udleve sin vision og har blandt andet lanceret en såkaldt crowdfunding-kampagne, hvor man søger bidrag fra privatpersoner. Koby Barak siger til Global Meat News, at han håber på at kunne sende det laboratoriefremstillede kyllingekød i handlen inden for fem år.
SuperMeat er samtidig ved at udvikle udstyr, som kan bruges af både supermarkeder, restauranter og endda forbrugerne selv i deres eget hjem, og som vil gøre det muligt for dem selv at producere kødet.
Koby Barak har grundlagt selskabet sammen med professor Yaakov Nahmias, der er direktør for Alexander Grass Centre of Bioengineering ved Hebrew University of Jerusalem. Han forskerne netop i laboratoriefremstillet kød og formåede f. eks. At 3D-printe komplekse leverceller helt tilbage i 2006, skriver mediet.
Kopikvæg på vej til køledisken
Den printede pizza kan være på trapperne
Xu Xiaochun vil klone dine røde bøffer og dit kæledyr
Kinesere vil klone en million kalve om året