Sønderjysk pølseslagter fordobler kapaciteten

Pølserne fra Slagter Lampes pølsefabrik i Haderslev er populære, og nu vil familievirksomheden mere end forboble fabriksarealet.
Foto: Ole Lind/Polfoto/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Polfoto/Ritzau Scanpix

Der er bud efter de klassiske sønderjyske pølser.

Det mærker de hos familievirksomheden E. Lampe Pølsegården i Haderslev, der i daglig tale går under det mere mundrette navn Slagter Lampe. Den stigende efterspørgsel får nu selskabet til at udvide sit pølsemageri-areal til det dobbelte.

Det skriver food-supply.dk.

Slagter Lampe har begyndt opførelsen af et nyt pølsemageri uden for Haderslev, hvor der bliver op mod 6.000 kvadratmeter. I de nuværende bygninger er der cirka 2.500 kvadratmeter.

"Vi har i nogle år haft for lidt plads, og der er flaskehalse hele vejen rundt i virksomheden. Det er vi nødt til at gøre noget ved. Vores salg er steget støt i årevis, og specielt de seneste to-tre år har det virkelig taget fart med stigninger på 10-15 procent om året," siger direktør Steen Lampe til food-supply.dk.

Det nye byggeri forventes at være færdigt i begyndelsen af 2017. Prisen ønsker Steen Lampe ikke at oplyse.

Fokus på håndværket

De seneste par års regnskaber har da også været gunstige for Slagter Lampe. Resultatet voksede efter skat fra 1,8 mio. kr. i 2013 til 2,6 mio. kr. i 2014 og igen til 3,7 mio. kr. i 2015

Slagter Lampe blev stiftet i 1939 af den nuværende direktør Steen Lampes farfar, Ernst Lampe. Siden da har familien brystet sig af at lave ægte sønderjyske kvalitetspølser. Også selvom den lille slagterbutik i Haderslev lukkede i 1997, og al produktion i dag foregår på en pølsefabrik med 35 ansatte.

"Vi har fokus på håndværket og laver kvalitetspølser med et højt kødindhold, og det har vi ingen planer om at ændre på. Der er en tendens til, at kødprocenten falder i mange pølser for at få prisen ned, men det marked vil jeg slet ikke ind på, og jeg kunne aldrig finde på at lave en discountpølse. Det kan jeg slet ikke," fortalte Steen Lampe til FødevareWatch i oktober.

Han startede sin pølsemesterkarriere allerede som seksårig, da han begyndte at følge sin farfar rundt i produktionen.

Bundlinjen vokser hos sønderjyske pølsefamilier

Sønderjyske bagere får stor konkurrent i grænselandet

Sønderjysk restaurantkæde snydt af falsk direktør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter