Danmark skal lære Singapores indbyggere at spise fuldkorn

De elsker ris, nudler og brød i det asiatiske land. Det har dog en fysisk slagside, og derfor skal danske madvaner nu inspirere en delegation fra Singapore.
Foto: Lars Skaaning/Polfoto
Foto: Lars Skaaning/Polfoto

Singapore har verdens næsthøjeste forekomst af diabetes.

Derfor har landets sundhedsminister erklæret krig mod sukkersygen, som opstår, fordi singaporeanere spiser mange raffinerede kulhydrater som f.eks. hvide ris, nudler og brød.

Nu vil en delegation fra det asiatiske land kigge på, hvordan kvaliteten af disse fødevarer kan erstattes med sundere fuldkornsvarianter for at komme diabetes til livs.

"Som en del af planlægningen af Singapores sundhedspolitik er vi meget interesserede i at lære mere om Danmarks succesfulde Fuldkornspartnerskab, og hvordan dette initiativ har medført et stigende fuldkornsindtag i Danmark og hvordan I arbejder sammen med fødevareindustrien," siger Zee Yoong Kang, direktør for Singapores Health Promotion Board, i en pressemeddelelse. Han besøger Danmark den 15. og 16. juni.

The Health Promotion Board er Singapores regerings primære driver for styrkelse af folkesundheden og sygdoms forebyggelse.

I Danmark er vi de seneste år blevet markant bedre til at spise fuldkorn. Danskerne indtager i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen. For otte år siden spiste danskerne blot 36 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit.

Fødevarestyrelsen anbefaler via de officielle kostråd at spiste 75 gram fuldkorn om dagen. Fødevareindustrien har introduceret 684 produkter på det danske marked med det orange fuldkornslogo siden januar 2009 og 66 pct. af danskerne kender i dag fuldkornslogoet.

En dubaisk sheik er blevet smaskforelsket i danske øko-varer

Vandkonge vil omsætte for 300 mio på Lolland

Så meget kød spiser danskerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter