En række af internationale organisationer har sikret, at der nu findes en global standard for madspild.
Det skriver Food Business News.
Målet med den globale standard er, at der skal skabes en fælles metode for hvordan madspild måles. Det er især virksomheder der er i fokus, og der skal også sættes benchmarks for hvor madspildet skal reduceres.
Følg fødevareindustrien tæt – læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt – tilmeld dig her!
Andrew Steer er adm. direktør for World Resources Institute og han betegner den nye standard som et gennembrud.
"For første gang vil lande og virksomheder, armeret med den nye standard, kunne sætte tal på, hvor meget mad der går tabt og bliver smidt ud, hvor i processen det foregår samt rapportere om det på en højt kvalificeret og konsekvent måde. Der er ingen grund til at så meget mad skal blive smidt ud. Nu har vi et magtfuldt og nyt værktøj der vil hjælpe regeringer og virksomheder med at spare penge, passe på dets ressourcer og sørge for at flere mennesker får den mad, de har brug for," siger Andrew Steer til Food Business News.
Med i samarbejdet om at skabe de globale standarder er blandt andre FN's miljøprogram og underorganisationen Food and Agriculture Organization, samt EU's Fusions projekt.
Nu styrkes kampen mod madspild over hele kloden
Minister: Udlandet kan lære af dansk kamp mod madspild
Madspild stjæler dagsordenen på Folkemødet
Kommer vi til at leve af græshopper og alger?