Det går godt for dansk økologi - men det kan gå endnu bedre.
Det mener fødevareministeren Esben Lunde Larsen (V) i hvert fald.
Han har besluttet sig for at nedsætte et økologisk erhvervsteam, som skal sikre, at fremgangen fortsætter, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
Præcis hvad holdet skal lave, og hvordan det skal fremme økologien, står der dog ikke noget om i meddelelsen, men ministeren påpeger, at det blandt andet kommer til at handle om regelforenkling:
"Det økologiske erhvervsteam kan netop hjælpe med at finpudse rammevilkårene, så unødige regler og manglende samarbejde på tværs af den økologiske sektor ikke står i vejen for udvikling af økologien," siger Esben Lunde Larsen i pressemeddelelsen.
Øko-teamets medlemmer:
- Bent Graakjær Ejer af Westergaards Hotel
- Brian Tholstrup Nybo Adm. Direktør, Aurion
- Claus Juel Jensen Direktør, Netto
- Jørgen Nicolai Nielsen CEO, Northern Greens
- Kirsten Lund Jensen Økologichef hos Landbrug & Fødevarer
- Laurent Ponty Kategoridirektør, Arla
- Merete Holst Direktør, Meyers Kantiner
- Poul Erik Jørgensen Vicedirektør/landbrugsdirektør, Nykredit
- Paul Holmbeck Direktør, Økologisk Landsforening
- Poul Pedersen Direktør, Thise A/S
- Simon Clemens Kok og Brødmand, Brød & Co.
- Svend Brodersen Ejer, Gram Slot
- Thomas Roland CSR-chef, COOP
- Vivi Kjersgaard Produktchef, Hørkram Foodservice A/S
L&F satser stort på økologi i Kina
Nye tal: Økologi spiller afgørende rolle for fødevareeksporten
Økologerne går frem på trods af landbrugskrise
Økologi skal sikre fremtidens vækst