FødevareWatch

Økologi skal sikre fremtidens vækst

Økologisk omlægning af Danmarks store landbrugs- og fødevaresektor er topscorer i Mandag Morgens rundspørge om, hvor fremtidens vækst skal komme fra.

Økologisk svin kan være vejen til fremtidig vækst i Danmark. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Hvor fremtidens vækst skal komme fra?

Det var spørgsmålet, som tænketanken Mandag Morgen ville undersøge. 3.738 personer har svaret på en onlinerundspørge om vækst, og på førstepladsen kommer en bæredygtig omlægning af Danmarks store landbrugs- og fødevaresektor til økologisk produktion.

Her peger flere på, at det fremadrettede vækstpotentiale for økologi er enormt, og at det faktisk allerede er en branche, der er i vækst, og som gavner både miljø og samfund.

Redaktionschef på Samvirke og tidligere chefkonsulent i Coop Flemming Jørgensen vurderer i sin besvarelse, at Danmark har "store muligheder for at fastholde og udbygge tidligere tiders forspring på økologi og bæredygtighed."

"Hvorfor ikke gøre alle statens indkøb økologiske? Hvis regeringen udmeldte et mål om, at alt statsligt indkøb skulle være økologisk i 2020, ville det virkelig flytte markedet," uddyber Flemming Jørgensen over for Mandag Morgen.

Top 10 over brancher og virksomheder, der bliver udpeget som rettesnor for Danmarks fremtidige vækst i Mandag Morgens rundspørge:

  1. Økologisk fødevareproduktion/salg
  2. Vindendergiklyngen
  3. Lego
  4. Novo Nordisk
  5. Robotklyngen
  6. Danfoss
  7. Grundfos
  8. Linak
  9. Novozymes
  10. Kamstrup

Økologerne går frem på trods af landbrugskrise

Arla lukker døren for nye økologer

Den fede is er en cool forretning

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier