Efterspørgslen efter svinekød og dansk svinekød i særdeleshed har i det seneste år ændret sig fra uge til uge. Ifølge Danish Crown stiller det helt nye krav til fleksibiliteten på koncernens slagterier, når markedet hele tiden flytter sig hen, hvor det er muligt at finde de billigste produkter.
"Vi ser større udsving i tilførslerne af slagtesvin end nogensinde før. Samtidig skifter det hele tiden, hvor i verden kunderne vil betale den bedste pris for vores varer, hvilket igen kræver en meget høj grad af omstillingsparathed ude på slagterierne. Med andre ord skruer vi konstant på stort set alle håndtag," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør for Danish Crown Pork B2B, til Danish Crowns nyhedsbrev.
På råvaresiden presser det Danish Crown, når landmænd i stedet for at sende smågrise til Tyskland for videre opfedning holder på grisene, fordi de danske priser i en periode kan være bedre.
"Det er en udfordring for os at planlægge produktionen, når vi ser udsving fra uge til uge på op til 10 pct. Når de ekstra grise så kommer i en periode, hvor vi har et efterslæb fra helligdage, går der længere tid, inden vi har slagtet op," siger Søren F. Eriksen.
Det store antal grise er baggrunden for, at Danish Crown for øjeblikket er lidt mere end to slagtedage bagud med slagtningen. Direktøren er klar over de udfordringer, det kan skabe ude hos andelshaverne, hvis antallet af udsatte grise bliver for stort, men han håber at møde fleksibilitet blandt leverandørerne.
"Vi reducerer i antallet af udsatte grise hver uge, og i uger med helligdage bliver der arbejdet over. Men kommer der pludselig et af de ”skvulp”, vi har set i tilmeldingerne, vil vi blive udfordret," siger Søren F. Eriksen.
Overraskende griseboom tvinger Danish Crown til at hyre
Koncerndirektør forlader Danish Crown efter uenighed
Medie: Danish Crown kigger på nordirsk opkøb