Ny virkelighed presser Danish Crown på fleksibiliteten

Det er blevet langt sværere for svineslagteriet Danish Crown at tilpasse produktionen, så råvareudbud matcher efterspørgslen. Fra uge til uge kan tilførslen af svin ændre sig med 10 pct., siger direktør.
Danish Crown-medarbejderne knokler for tiden med at indhente det eftersløb af slagtninger, der har hobet sig op. | Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv
Danish Crown-medarbejderne knokler for tiden med at indhente det eftersløb af slagtninger, der har hobet sig op. | Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Efterspørgslen efter svinekød og dansk svinekød i særdeleshed har i det seneste år ændret sig fra uge til uge. Ifølge Danish Crown stiller det helt nye krav til fleksibiliteten på koncernens slagterier, når markedet hele tiden flytter sig hen, hvor det er muligt at finde de billigste produkter.

"Vi ser større udsving i tilførslerne af slagtesvin end nogensinde før. Samtidig skifter det hele tiden, hvor i verden kunderne vil betale den bedste pris for vores varer, hvilket igen kræver en meget høj grad af omstillingsparathed ude på slagterierne. Med andre ord skruer vi konstant på stort set alle håndtag," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør for Danish Crown Pork B2B, til Danish Crowns nyhedsbrev.

På råvaresiden presser det Danish Crown, når landmænd i stedet for at sende smågrise til Tyskland for videre opfedning holder på grisene, fordi de danske priser i en periode kan være bedre.

"Det er en udfordring for os at planlægge produktionen, når vi ser udsving fra uge til uge på op til 10 pct. Når de ekstra grise så kommer i en periode, hvor vi har et efterslæb fra helligdage, går der længere tid, inden vi har slagtet op," siger Søren F. Eriksen.

Det store antal grise er baggrunden for, at Danish Crown for øjeblikket er lidt mere end to slagtedage bagud med slagtningen. Direktøren er klar over de udfordringer, det kan skabe ude hos andelshaverne, hvis antallet af udsatte grise bliver for stort, men han håber at møde fleksibilitet blandt leverandørerne.

"Vi reducerer i antallet af udsatte grise hver uge, og i uger med helligdage bliver der arbejdet over. Men kommer der pludselig et af de ”skvulp”, vi har set i tilmeldingerne, vil vi blive udfordret," siger Søren F. Eriksen.

Overraskende griseboom tvinger Danish Crown til at hyre

Koncerndirektør forlader Danish Crown efter uenighed

Medie: Danish Crown kigger på nordirsk opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter