FødevareWatch

Koncerndirektør forlader Danish Crown efter uenighed

Flemming N. Enevoldsen forlader Danish Crowns direktion og datterselskabet Tulip efter udfordringer i den engelske forretning og uenighed om den fremtidige strategi.

Uenighed om hvordan den fremtidige strategi skal se ud for det britiske selskab Tulip Ltd. UK betyder, at Flemming N. Enevoldsen nu forlader Danish Crowns koncernledelse og posten som leder af Tulip-forretningen.

Ifølge Danish Crown stopper Flemming N. Enevoldsen omgående i koncernen, og medvirkende til beslutningen har været, at koncernen har oplevet et stadigt større pres i det britiske kødmarked, hvor man i seneste regnskabsår omsatte for 11,7 mia. kr.

Vi har over en periode oplevet, at vi mister konkurrencekraft på dette vigtige marked"

Erik Bredholt, bestyrelsesformand, Danish Crown
"Vi har over en periode oplevet, at vi mister konkurrencekraft på dette vigtige marked, hvor vi både har slagtning, salg af fersk kød og forarbejdede produkter. Det er en udvikling, vi som koncern ikke kan leve med fortsætter."

"Det britiske marked har siden 2012 været Flemming N. Enevoldsens forretningsmæssige ansvar, men vi har desværre konstateret, at der i dag er strategisk uenighed mellem bestyrelsen og ham om, hvordan Tulip Ltd. UKs situation med mistet konkurrencekraft skal adresseres. Derfor har vi indgået denne aftale," siger bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Danish Crowns bestyrelsesformand oplyser i en meddelelse, at Danish Crown straks starter jagten på en ny koncerndirektør til at tage strategisk ansvar for Tulip Ltd. UK samt en række andre datterselskaber. Indtil da rapporterer den britiske organisation direkte til gruppens adm. direktør Jais Valeur.

Flemming Enevoldsens farvel kommer kun tre uger efter, at den mangeårige direktør Kjeld Johannesen endegyldigt forlod slagterikoncernen, og det sker på et et tidspunkt, hvor konkurrenten Tönnies har oprustet på det britiske marked. Med købet af Tican rykker tyskerne op som den næststørste leverandør og har varslet, at man fremover vil gå efter at vinde andele.

Dansk bacon var afgørende for Tican-opkøb

Ansvar for hele forædlingsdivisionen

Flemming N. Enevoldsen blev i maj 2012 indsat som koncerndirektør i koncernens forædlingsdivision, hvor man samlede de tre datterselskaber Tulip Food Company, Tulip Ltd. og Plumrose USA.

Flemming N. Enevoldsen var forud for sammenlægningen adm. direktør for Tulip. I forbindelse med indtrædelsen som koncerndirektør blev Flemming N. Enevoldsen også medlem af koncerndirektionen, hvor han har siddet sammen med den nu tidligere adm. direktør Kjeld Johannesen, økonomidirektør Preben Sunke og senest den nye adm. direktør, Jais Valeur.

flemmingenevoldsen.jpg
Flemming Enevoldsen har tilbragt det meste af sin karriere i Danish Crown. Foto: PR-billede/Linkedin

Under Tulip Food Company finder man danske brands som Tulip, Mou, GØL, Steff-Houlberg og Den Grønne Slagter, der producerer bacon, pålæg, pølser, supper, færdigretter, frikadeller og konserves. Samlet omsatte Tulip Food Companys 1.500 ansatte for 5,1 mia. kr. i det seneste regnskabsår.

Tulip Ltd dækker over Danish Crowns forædlingsarbejde i i England indenfor produktion og salg af kød og kødprodukter. I alt producerer Danish Crown-selskabet produkter på 15 faciliteter, hvor man beskæftiger 5.900 medarbejdere og samlet omsatte for 11,7 mia. kr. i 2014/2015. Det mest kendte brand er Danepak.

Plumrose USA producerer og forarbejder blandt andet skinke, bacon og ribs til det amerikanske marked, under varemærker som Plumrose, DAK og Danola. Samlet omsatte selskabet i 2014/2015 for 3,2 mia. kr. og beskæftigede i alt 1.300 ansatte.

Danish Crown vil spare 375 mio hos leverandører

Danish Crown finder gateway til Afrika

Polsk overtagelse løfter DC med 1 mia

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier