I Californien i USA arbejder virksomheden Impossible Foods i øjeblikket på at kreere den perfekte plantebaserede bøf. Og opstartsvirksomheden er er tæt, skriver Ingeniøren.
"Hos Impossible Foods har vi splittet kød ad for at finde ud af, præcist hvad det består af. Derefter har vi fundet planter, der indeholder præcis de proteiner og aminosyrer, så vi kan sammensætte en rigtig bøf uden at bruge dyr," siger Lance Ignon, talsmand for Impsossible Foods, til Ingeniøren.
Impossible Foods er, ifølge Lance Ignon, den første virksomhed til at ekstrahere netop de stoffer. Ved hjælp af ny fødevareteknologi og kombinationen af aminosyrer, vitaminer og fedtsoffer, vil Impossible Foods skabe råt 'kød', som derefter tilberedes lige som kød fra dyr.
Ambitionen er at mindske den store CO2-udledning, som kødproduktionen er skyld i. I plantekøddet svarer ét ærteprotein derfor til ét vegansk protein, mens der skal 5-20 kilo foder til at producere ét kilo oksekød. I modsætning til køer, udleder planter heller ikke methan, som er med til at øge drivhuseffekten.
"Kødproduktionen er absurd destruktiv og komplet uholdbar. Alligevel stiger efterspørgslen på kød og mælkeprodukter," har Patrick Brown, grundlægger af Impossible Foods, tidligere udtalt til det amerikanske tidsskrift The Economist.
Plantebøfferne vil ramme markedet i slutningen af året, og virksomheden spår, at deres produkt på længere sigt vil være billigere end kød fra dyr. Impossible Foods har fået investeringer på 75 mio. dollars, svarende til næsten 500 mio. danske kroner.
Dansk tv-sponsorat baner vejen for vegetar-darling
Burgerkæde femdobler vegetar-udbud
Kongen af rå mad lander sit første overskud