Nøjagtig som det er tilfældet i en stor mejerikoncern som Arla, hvor man forsøger at forædle sig til en bedre mælkeøkonomi, vil man nu også i Bornholms Andelsmejeri investerer massivt i fremstillingen og udviklingen af højtforædlede produkter. Produkterne skal sikre, at mejeriet holder indtjeningen, når mælkepriserne som nu er meget lave, skriver Bornholms Tidende.
Mammen køber gammelt Arla-mejeri
"Vi skal satse på de højtforædlede produkter i stedet for at lave det samme som alle andre. Det kræver mere plads, fordi disse oste kræver længere tid på lager, og det bliver også nødvendigt med nogle ændringer i produktionen," udtaler Kim Larsen, bestyrelsesformand for Bornholms Andelsmejeri, til avisen
De op mod 20 mio. kr., som man regner med at skulle investere, skal bruges på at udvide kapaciteten på mejeriet og mere lagerplads. Mejeriets andelshavere mangler endnu at godkende, at mejeriet optager de nødvendige banklån til udvidelserne. Mejeriets bestyrelse mener ikke, at man med tanke på de meget lave mælkepriser kan bede andelshaverne om finansiel hjælp.
Bornholms Andelsmejeri er et selvstændigt mejeri ejet af de bornholmske mælkebønder. Mejeriet blev grundlagt i 1950 og er siden 1970 øens eneste mejeri. De 36 mælkeleverandører leverer dagligt mælk ind, som bliver produceret til konsummælk, smør, syrnede produkter eller ost.
Skyrproducent genopfinder bornholmsk yoghurt
Bornholmere satser på gedeis og -ost
Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder