FødevareWatch

Konventionel producent skal være formand i økoslagteri

Den økologiske del af Danish Crown i Friland A/S har fået ny formand, der skal tage over efter Bjarne Møller, som har haft posten siden 1992. Den nye formand producerer selv konventionelle svin.

Foto: Finn Frandsen

Fremover er det 48-årige Peter Fallesen Ravn fra Rødekro, der skal være formand for Friland A/S. Det blev ifølge den økologiske slagterivirksomhed besluttet på et bestyrelsesmøde tirsdag.

Peter Fallesen Ravn blev valgt ind i Frilands bestyrelse for to år siden og har desuden siddet i bestyrelsen hos Frilands ejer, Danish Crown, i syv år. Han ser ifølge en meddelelse fra Friland frem til at fortsætte den udvikling, Friland har oplevet under Bjarne Møller, selskabets formand siden stiftelsen i 1992.

Frilands direktør Henrik Biilmann ser frem til et tæt samarbejde med den nye formand.

"Peter har allerede vist sit værd i bestyrelsen som menigt medlem. Hans store kendskab til Danish Crown-koncernen bliver en klar fordel for Friland i arbejdet med at sikre en så bred afsætning af vores produkter som muligt. Her vil det være et stort plus for Friland, at Peter sidder i bestyrelsen for både Danish Crown A/S og Danish Crown Amba," siger Henrik Biilmann.

Netop forbindelsen til moderselskabet Danish Crown fremhæver den nye formand også i meddelelsen.

"Som jeg ser det, vil forbrugernes efterspørgsel efter Frilands produkter fortsætte sin vækst. Derfor skal vi stimulere flere producenter til at lægge om til økologi. Samtidig skal vi være bevidste om, at Frilands produkter har en anden omkostningsstruktur end konventionelle produkter. I den sammenhæng er tilknytningen til Danish Crown central, fordi den både sikrer Friland en effektiv omkostningsstruktur og en global markedsadgang. I mine øjne er det med til at kunne honorere landmændene på fornuftig vis," siger Peter Fallesen Ravn, der selv leverer konventionelt producerede svin til Danish Crown.

Han har ingen planer om at lægge om til den økologi, som er essentiel i Friland.

"Men jeg ser det som vigtigt, at jeg i min egenskab af bestyrelsesformand er med til at udvikle Friland som et vigtigt og efterspurgt tilbud til forbrugerne. Her ser jeg engagementet hos Frilands landmænd som stærkt motiverende," lyder det fra Peter Fallesen Ravn.

Ud over sin plads i Danish Crowns bestyrelse er Peter Fallesen Ravn at finde bestyrelsen i SPF-Danmark, Ess-Food og i Danish Crowns polske datterselskab Sokolow.

Dagrofa sælger mere frilandsvinekød

Coop bringer svineproducent tættere på forbrugerne

Kritik af Danish Crowns regnskab: Det er uforskammet godt

Svenskernes behov for økokød stiger

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier