FødevareWatch

Svenskernes behov for økokød stiger

Den svenske virksomhed Svenskt Butikskött forudser et øget behov for især økologiske svin, og vil derfor garantere en minimumspris for økosvin for at få flere til at investere i den del af markedet.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Hvis det svenske marked for økologisk kød skal følge med efterspørgslen, skal der produceres langt flere økologiske slagtedyr.

Helt konkret skal der over de næste tre år produceres 15.000 flere svin, 10.000 flere lam og 7.500 flere kreaturer. Det siger adm. direktør Thomas Östlund fra virksomheden Svenskt Butikskött til Jordbruksaktuellt.

I dag står virksomheden for 95 pct. af alt Krav-ceritificeret økologisk svinekød, 70 pct. af alt økologisk oksekød og 100 pct. af alt økologisk lammekød, der bliver solgt til detailbranchen og den offentlige sektor i Sverige.

Svenskt Butikskött vil desuden garantere en minimumspris for økologiske svin i fem år for at få flere til at investere i økologisk landbrug med svin.

Fynsk kødkvalitet uden kompromis giver minus

Netto erkender: Fejl at kalde alle Løgismose-grise for friland

Føtex må importere økokød for at følge efterspørgsel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier