Æggebakkeproducent i markant fremgang

Med en omsætningsfremgang på hele 38 pct. i årets første tre kvartaler er vækstdagsordenen slået igennem i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For årets første tre kvartaler nåede omsætningen i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann 1,57 mia. kr., hvilket hele 38 pct. over omsætningen i samme periode sidste år, og dermed slår særligt indsatsen i de syd og nordamerikanske markeder igennem, skriver Dansk Aktie Analyse.

På udgiftsfronten steg driftsomkostningerne mindre end omsætningen, og koncernen landede et driftsresultat på 156 mio. kr. mod 87,7 mio. kr. i 2014-perioden. Årsagen er primært, at det har været muligt at udnytte valutaudsving og produktionskapacitet i Nordamerika.

Lønsomheden var i det hele taget langt bedre i det nordamerikanske, hvor ebit-marginen var på 15,7 pct., mens den under europæiske og hjemlige himmelstrøg var på kun 7,7 pct. i årets tre første kvartaler. Det har fået koncernen til at investere i effektiviseringer i de europæiske forretninger, og man ser på muligheden for at lukke en tysk fabrik ned i 2016.

Nettoresultatet for årets første ni måneder udgjorde 29,7 mio. kr. mod 65,8 mio. kr. i de første 3 kvartaler af 2014.

Hartmann har solid vækst trods skærpet konkurrence i Europa

Hartmann-konkurrent belønnes for godt regnskab

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også