FødevareWatch

Æggebakkeproducent i markant fremgang

Med en omsætningsfremgang på hele 38 pct. i årets første tre kvartaler er vækstdagsordenen slået igennem i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann.

Foto: Colourbox

For årets første tre kvartaler nåede omsætningen i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann 1,57 mia. kr., hvilket hele 38 pct. over omsætningen i samme periode sidste år, og dermed slår særligt indsatsen i de syd og nordamerikanske markeder igennem, skriver Dansk Aktie Analyse.

På udgiftsfronten steg driftsomkostningerne mindre end omsætningen, og koncernen landede et driftsresultat på 156 mio. kr. mod 87,7 mio. kr. i 2014-perioden. Årsagen er primært, at det har været muligt at udnytte valutaudsving og produktionskapacitet i Nordamerika.

Lønsomheden var i det hele taget langt bedre i det nordamerikanske, hvor ebit-marginen var på 15,7 pct., mens den under europæiske og hjemlige himmelstrøg var på kun 7,7 pct. i årets tre første kvartaler. Det har fået koncernen til at investere i effektiviseringer i de europæiske forretninger, og man ser på muligheden for at lukke en tysk fabrik ned i 2016.

Nettoresultatet for årets første ni måneder udgjorde 29,7 mio. kr. mod 65,8 mio. kr. i de første 3 kvartaler af 2014.

Hartmann har solid vækst trods skærpet konkurrence i Europa

Hartmann-konkurrent belønnes for godt regnskab

Dansk emballagekoncern er klar til globale opkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier