Madspild for 1,1 mia i julemåneden

Ifølge beregninger fra Landbrug & Fødevarer smider hver dansk familie i gennemsnit mad ud for 700 kr. i december, og dermed er det i særklasse den måned, hvor mest mad ryger i skraldespanden.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Madspildsagendaen er på vej til også at sætte sit på julemaden, men der er endnu et stykke, hvis man tager udgangspunkt i de seneste beregninger fra Landbrug & Fødevarer. De viser nemlig, at hver dansk familie i gennemsnit smider fødevarer for en samlet værdi af 700 kr. ud i december, og samlet udgør madspildet en værdi af 1,1 mia. kr., skriver Berlingske.

Ifølge en undersøgelse fra Epinion foretaget for Dansk Folkehjælp og organisationen Stop spild af mad er 39 pct. af danskerne blevet mere opmærksomme på at undgå madspild i julen, men det er altså stadig et stort problem.

"I julen er mængden af mad vigtigere for os, end at vi undgår madspild. Det skyldes blandt andet, at maden har en hovedrolle for mange danskere i julen, hvor vi samles om at spise," siger Marianne Gregersen, chefkonsulent og forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer til avisen.

Dansk madspilds-app tager over Øresund

Nyt initiativ vil bekæmpe madspild i storkøkkener

Kunderne skal bruge mobilen til at scanne mælk og pålæg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også